امروزه دانستن آپدیت های الگوریتم های اینستاگرام برای کسایی که به دنبال دیده شدن بیشتر و تعامل افزایشی توی این پلتفرم هستند، بسیار اهمیت دارد؛ چرا که آگاهی از این آپدیت ها می تواند تاثیر بسیار زیادی بر روی اهداف تجاری یا شخصی کاربر داشته باشد. مثل تمام پلتفرم های دیگر اینستاگرام هم الگوریتم هایی دارد که شامل قواعد های خاصی هستند؛ این قواعد تعیین می کند چطور و در چه ترتیبی، چه محتوایی به کاربران نمایش داده بشود؛ البته که این الگوریتم ها همواره و به طور مداوم درحال تغییر هستند تا محتوا های مرتبط تر و جذاب تری را (طبق علایق و سلیقه کاربران) ارائه بدهد.
الگوریتم های اینستاگرام از سال 2010 تا الان
اپلیکیشن اینستاگرام برای اولین بار در سال 2010 برای سیستم عامل IOS و در سال 2012 برای سیستم عامل اندروید منتشر شد؛ این خبر برای کاربران اندروید به قدری خوشحال کننده بود که در روز اول انتشار، بیش از یک میلیون بار بارگذاری شد.
الگوریتم اینستاگرام از سال 2013 تا 2012
در اوایل سال های انتشار (2010 تا 2012) اینستاگرام با یک الگوریتم ساده راه اندازی شد که پست هارا به صورت زمانی و به ترتیب زمانی نمایش می داد تا کاربران بتوانند به راحتی جدید ترین پست ها را ببینند؛ اصلی ترین معیار برای جذب کاربران، تعاملات ساده ی لایک و کامنت بود. جالب است بدانید که استفاده از ایموجی در آن زمان بیشتر جنبه تزئینی داشت تا عامل رتبه بندی.
الگوریتم های اینستاگرام از سال 2013 تا 2017
در سال 2013 تحول بزرگی در این اپلیکیشن با آمدن آپدیت جدید ایجاد شد؛ به تدریج ایموجی ها به عنوان تعامل مثبت بیشتر مورد استفاده قرار گرفتند. الگوریتم شروع کرد به توجه روی علاقه مندی ها و سلایق کاربران اینطوری توانست محتواهای مرتبط با آن هارا در فید ها قرار دهد؛ مهم ترین ویژگی این آپدیت اضافه شدن گزینه ی تگ کردن روی عکس و ارسال دایرکت بود، ولی با وجود این تحول همچنان الگوریتم اینستاگرام ساده پیش می رفت. با شروع سال 2014 پای هوش مصنوعی به این اپلیکیشن باز شد و الگوریتم ها هوشمند تر شدند؛ استوری ها، زمانبندی ها، تعاملات خانوادگی و استفاده از هشتگ های مرتبط تاثیر بیشتری روی پیج های کاربران گذاشتند.
الگوریتم اینستاگرام در سال 2018
این وضعیت تا سال 2018 با وجود تمام اپدیت ها ادامه داشت تا اینکه آپدیت جدید منتشر شد. استفاده از ایموجی یکی از جذاب ترین ویژگی اینستاگرام در آن زمان بود، به طوری که شما نمی توانستید پست یا استوری بدون ایموجی ببینید. الگوریتم از این سال محتواهای بی کیفیت و اسپم را شناسایی و آن هارا مخفی و محدود کرد.
الگوریتم اینستاگرام در سال 2019
در سال 2019 الگوریتم ها تغییر آنچنانی نکردند، فقط لایو گذاشتن به جمع ویژگی ها اضافه شد، به دلیل شیوع کرونا و شروع قرنطینه کاربران بسیار از آن استقبال کردند؛ محتواهایی مثل روزمرگی ها، چالش های مختلف، استوری هایی که با استفاده خلاقانه از فیلتر ها درست می شدند، میم ها و غیره ترند های آن روز ها بودند.
الگوریتم اینستاگرام در سال 2020
سال 2020 آپدیت جدید الگوریتم تمرکز زیادی روی تعاملات انسانی، اعم از لایک ها و کامنت ها قرار داد؛ همچنین الگوریتم امکان شخصی سازی را روی اینستاگرام پیاده کرد. اینستاگرام طی یک آپدیت رقابت خود را با تیک تاک به وسیله انتشار کردن گزینه ریلز(reels) نشان داد که خیلی زود محبوبیت زیادی پیدا کرد. گزینه استوری نیز با تغییرات جذاب، اولویت خود را ثابت نگه داشت. هشتگ هایی مثل #StayatHome #InthisTogether و دیگر هشتگ های مرتبط با آن ها ترند روز بودند.
شاید برای شما هم سوال باشد محتوا های برندینگ از کدام سال در اینستاگرام رونق پیدا کردند. سال 2021 بسیاری از برند ها و شرکت ها از اینفلوئنسر ها برای تبلیغ محصولاتشان استفاده کردند؛ در نتیجه همکاری های تجاری افزایش یافتند. در پی این اتفاق پیج هایی با موضوع بیوتی بلاگر، آنلاین شاپ و تبلیغات محصولات کار خود را شروع کردند و به مرور زمان زیاد شدند.
الگوریتم اینستاگرام در سال 2022 و 2023
آپدیت جدید الگوریتم سال 2022، توجه ویژه ای به ریلز ها داشت. چون محبوبیت بیشتری نسبت به بقیه گزینه ها داشتند، اکثرا در فید ها و اکسپلور ظاهر می شدند. ریلز ها و استوری هایی با محتوای محیط زیست و آموزش های آنلاین ویو بالایی جذب می کردند و نسبت به بقیه محتوا ها (بغیر از چالش ها و رقص ها) مخاطب بیشتری داشتند.
سال 2023 آپدیت جدید الگوریتم بیشتر روی جامعه های مجازی تمرکز داشت چرا که تعاملات واقعی همچنان اولویت الگوریتم باقی مانده بودند. جدا از این ها ریلز های کوتاه جذابیت فراوانی داشتند؛ البته محتواهای داستانی استثنا بودند.
الگوریتم های اینستاگرام در سال 2024
به احتمال زیاد سال 2024 را به یاد دارید. استفاده از آهنگ های ترند در ریلز ها از این سال شروع شد؛ ویدیو های کوتاه ولی جذاب ویو بیشتری می خوردند و بار ها دیده می شدند. الگوریتم بیشتر روی تعاملات عمیقی مثل کامنت های طولانی، سیو و اشتراک گذاری تمرکز داشت تا لایک کردن ساده. در این آپدیت قابلیت های جدیدی از جمله شاپ های اینستاگرامی و تگ های خرید اضافه شدند؛ این موضوع باعث سهولت کار برند ها شد چون توانستند محصولاتشان را مستقیما از سوی پلتفرم به فروش برسانند. اگر یادتان باشد چالش های رقص و میم ها، به حدی به محبوبیت خود ادامه دادند که کاربران زیادی را جذب کردند. محتواهای محیط زیستی ترند جدیدی با عنوان حفاظت از سیاره را نیز راه انداختند، که باعث عمیق تر شدن روابط جامعه های مجازی شد.
آخرین آپدیت الگوریتم اینستاگرام در سال 2025
اما رسیدیم به آپدیت جدید الگوریتم های اینستاگرام در سال 2025. با توجه به اینکه تنها چند ماه از شروع سال جدید گذشته است، پیش بینی کردن دقیق روند الگوریتم ها کمی دشوار و نامعلوم است؛ ولی با توجه به فعالیت های این چند ماه اخیر می توانیم تقریبی حدس بزنیم که، در اینستاگرام چه می گذرد. همانطور که در ابتدای مقاله خواندیم، در چند سال اخیر، لایک ها در دیده شدن محتواها اولویت داشتند. در سال جدید دیگر این گزینه اهمیت چندانی ندارد؛ در تمام محتواها، بازدید ها(ویو) به عنوان معیار اصلی بالا آمدن محتواها انتخاب شده است. حتی اگر آن محتوا بی معنی و بی ربط با علاقه مندی های کاربران باشد.
تعاملات در دایرکت به منزله علاقه و ارتباط عمیق با محتوا است و اهمیت بالایی دارد. این خبر خوبی برای آنلاین شاپ ها و خلاقان کوچک بوده چرا که الگوریتم اینستاگرام، شروع به حمایت آنها کرده است. با پا گذاشتن به عصر هوش مصنوعی، طبیعی است که اینستاگرام هم از هوش مصنوعی بهره کامل ببرد و شخصی سازی را با آن انجام دهد.
ترند این روز های اینستاگرام ریلز های کوتاه بی ربط و غیر منتظره، ریلز های با مفهوم مثل راهنماها و نکات مفید، ریلز های میم طور و غیره هستند. همچنین مخاطبان جهت ایجاد ارتباط نزدیک تر با هم، از ریلز ها برای پاسخ دهی به کامنت ها استفاده می کنند. این وضعیت تا آپدیت جدید آینده پابرجاست و مثل سال های گذشته، با منتشر شدن آپدیت های جدید شاهد تغییرات زیادی در اینستاگرام خواهیم بود.
اهمیت اطلاع داشتن از آپدیت های الگوریتم ها اینستاگرام بر رشد پیج
اگر شما هم به دنبال تبلیغ محصولات، برندینگ، اشتراک گذاری محتوا های آموزشی و شخصی، توسعه شبکه ارتباطات و غیره هستید، باید طبق الگوریتم های اینستاگرام پیش بروید. از دلایلی که اهمیت آگاهی از الگوریتم اینستاگرام را نشان می دهد، در لیست زیر آورده ایم:
- افزایش بازدید محتوا
- استفاده درست و به موقع از ترند ها
- بهبود تعاملات
- افزایش فالوور
- افزایش نرخ تبدیل
- تطبیق یافتن با تغییرات
هر کدام از این دلایل تاثیر بسیار زیادی روی رشد پیج اینستاگرام کاربران دارد؛ با دانستن این اطلاعات می توانید استراتژی های بهتر و موفق تری را پیاده کنید و شاهد پیشرفت پیج خود باشید. همچنین با مطالعه این مقاله و دنبال کردن آن به اطلاعات خود اضافه کنید و پیج خود را گسترش بدهید.
در نهایت با مطالعه این مقاله به این پی بردیم، اینستاگرام با تمام این تغییرات گوناگون سعی دارد نشان بدهد که، همواره در تلاش است خود را در صدر جدول قرار دهد و نسبت به رقبای خود جلو بزند. همچنین اینستاگرام بر اساس روند الگوریتمی خود نشان می دهد که نیم نگاهی هم به اهداف غیر سرگرمی و بیزینسی دارد روندی که در اوایل به وضوح آنرا انکار می کرد.